Mindfulness meditatie is een zeer eenvoudig type meditatie en het is heel eenvoudig om te leren. Mindfulness meditatie leert je om negatieve gedachten te stoppen en het bereiken van een veel meer ontspannen, kalme gemoedstoestand. Als je bent zoals de meeste mensen dan zit je geest is waarschijnlijk vol van repetitieve gedachten. Veel van deze gedachten zijn storend of vervelend. Mindfulness meditatie traint je om te stoppen met het "reageren" op deze gedachten. De gedachten verliezen hun macht op je en zullen daardoor vervagen. Je zult je meer emotioneel in balans voelen.

Door het beoefenen van deze meditatie, kun je je geest te trainen om een staat van rust te bereiken, zonder dat je gestoord wordt door krachten van buitenaf. Mindfulness.

Hoe werkt Mindfulness Meditatie


Zoek een rustige plek waar je even lekker kunt zitten en zorg er voor dat je niet gestoord wordt.

Het is niet nodig om in de lotushouding te gaan zitten. Kies lekker je favoriete stoel en dat zal prima werken. Zorg dat je comfortabel zit en dat je rug recht is.

Sluit je ogen en observeer je ademhaling. Je kunt ademen door je neus of je mond, het maakt niet uit. Doe gewoon wat natuurlijk aanvoelt. Wees je bewust van de in en uit bewegingen die je adem te weeg brengen.

Als je je richt op je ademhaling, herinner je jezelf om te ontspannen. Als er gedachten in je op komen dan maakt dit niet uit. Laat ze gaan. Observeren ze en laat ze gaan. Blijf je concentreren op je ademhaling. Het is goed om ze te observeren. Het is goed om ze te voelen, maar je mag ze niet beoordelen. Negeer of een gedachte goed of slecht is. Doe niets met je gedachten en erken gewoon dat de emotie aanwezig is. Keer gewoon weer terug naar je ademhaling. Je hoeft er niet over na te denken.

Probeer dit de eerste keer voor slechts vijf minuten, dan probeer het voor tien minuten de volgende dag, dan een kwartier, daarna twintig.

Deze mindfulness meditatie lijkt misschien simpel, maar het is zeer effectief. Na verloop van tijd zal het je helpen om je rust te behouden. Het zal je helpen omgaan met verontrustende gedachten en gevoelens.