Mindfulness aanbieders

Overzicht van Meditatie & Mindfulness aanbieders in Nederland.

Ingrid van den Hout (1965) is in Nederland mindfulnesstrainer en –opleider van het eerste uur. Tijdens haar studie Bewegingswetenschappen ontdekte ze dat het lichaam, het denken en het voelen elkaar voortdurend beïnvloeden. Dit inzicht heeft haar niet meer los gelaten. Als lichaamsgericht therapeut pionierde zij met het aanbieden van mindfulnesstrainingen in de gezondheidszorg.

Heel ons leven zijn we voortdurend bezig met ‘doen’: agendapunten nalopen, huishoudelijke taken verrichten, dag in, dag uit, maand in, maand uit, jaar in, jaar uit. Zonder dat we het goed beseffen gaat het leven aan ons voorbij en wordt ons handelen bepaald door de automatische piloot.

We zijn ons nauwelijks bewust van de voortdurende activiteit van onze geest….. tot we niets gaan doen en proberen gewoon te ‘zijn’, zonder iets specifieks te willen bereiken. We merken dat de gedachten voortdurend aan de gang blijven en als een monkey-mind van de hak op de tak springen, ook afdwalen en schijnbaar niet te stoppen zijn…

Bij de Mindfulness training en beoefening leren we om de aandacht te focussen; we trainen de geest om zich te richten op één object als uitgangspunt, bijvoorbeeld het rijzen en dalen van de buik. Met het in- en uitademen gaat de buik op en neer, twee bewegingen die gemakkelijk waarneembaar zijn. Men merkt op dat de buik omhoog gaat of uitzet als er ingeademd wordt en weer daalt of inzakt als men uitademend.

Met behulp van Mindfulness leert u heel concreet

omgaan met spanning en pijn
stress onrust en lastige gevoelens hanteren.
piekeren doorbreken
rust creëren en voor uzelf zorgen
bewuster leven
aandacht geven aan uzelf
meer grip krijgen op uw gedachten en gevoelens
Breng Mindfulness in uw leven en ervaar meer ontspanning, plezier en rust.

Het woord BIBBER kan van alles oproepen en als je bibbert is dat voelbaar in het lichaam. Je kan bibberen van plezier of van spanning of omdat je het eng vind.

Het staat voor: Bewust In Beweging Brengen En Rusten.

Het gaat over in beweging brengen van het lichaam door oefeningen, wandelen of stil te zitten en vervolgens tot rust laten komen en te voelen hoe dat is. Het bewust worden van het eigen lichaam is het pad naar leven in het hier en nu.

hart2hart is Willemijn Westhof, Gelderse van geboorte met van nature een weten dat er meer is tussen hemel en aarde.

Als Verpleegkundige en als Maatschappelijk Werker werkte ik in reguliere ziekenhuizen. Post-HBO specialiseerde ik me in Verlieskunde en PsychoSociale Oncologie.
In Leiden studeerde ik Community Health Care en werkte als Ontwikkelingswerker in 3e wereld landen. Ik reisde, woonde en werkte in Afrika en Azie.

hart2hart is al 15 jaar een plek waar mensen komen voor persoonlijke ontwikkeling en bewust-zijn. Voor een ieder die het beste in zich zelf tot bloei wil brengen en wil ontdekken wat je zelf kunt bijdragen aan gezondheid en welzijn.

De Trainer; Willem Sinke (1959)

Nadat ik een aantal jaren een eigen bedrijf had geleid en het mij maatschappelijk gezien aan niets ontbrak, miste ik toch een zekere vervulling in mijn leven. Omdat ik al lang geïnteresseerd was in ‘wat een mens beweegt’ heb ik vervolgens een 3-jarige HBO opleiding tot psychosociaal counselor gevolgd. Daarna heb ik veel gereisd en een aantal leraren bezocht uit verschillende richtingen zoals het Boeddhisme, Zen en Advaita Vedanta, en heb bij hen o.a. stilteretraites gedaan. Vervolgens heb ik een 6-jarige opleiding tot begeleider gevolgd aan de school voor Zijnsoriëntatie in Utrecht.
In 2011 heb ik de opleiding tot mindfulnesstrainer aan de Hoge School in Utrecht afgerond. Deze opleiding is door de VMBN, de beroepsvereniging van Mindfulnesstrainers, erkend in de hoogste categorie.

Wat me zo aanspreekt in Mindfulness is de eenvoud, de grote toegankelijkheid en ‘down to earth’ werkwijze die je direct in je dagelijks leven kunt toepassen en ervaren. Meditatie heeft mijn leven diepgaand beïnvloed. Het heeft me meer in contact gebracht met mijn natuurlijke aard wat ik als een enorme verdieping en verrijking ervaar in mijn leven. Dit met anderen te kunnen delen inspireert mij om dit werk te doen. De basis voor mijn mindfulness ervaring ligt in mijn zo’n 20 jarige, dagelijkse meditatiepraktijk. Om mezelf te blijven ontwikkelen volg ik elk jaar meditatieretraites bij mijn leraar Hans Knibbe, oprichter van de school voor Zijnsoriëntatie.

Mindfulness: minder stress, meer genieten
Met mindfulness leer je aandachtig leven. Niet de automatische piloot, maar jij kiest waar je met je aandacht wilt zijn. Dit geeft rust, overzicht, ruimte en plezier!

Mindfulness is er voor iedereen die zichzelf meer rust en ruimte gunt in de hectiek van alledag of effectief wil leren omgaan met bijvoorbeeld:
(werk)stress / spanningsklachten
onrust, concentratieproblemen
angst, paniek.

Naast loopbaanbegeleiding, training en coaching bestaat mijn dienstverlening ook uit Mindfulness trainingen. De komende periode ga ik een speciale vorm van de Mindfulness aanbieden in regio Rotterdam, namelijk gericht op zwangeren.

Mijn naam is Carla Roberts-Oort.

Mindfulness is voor mij een manier van leven geworden en waardeer dat ik de trainingen mag geven. Wat mij aanspreekt is dat mensen tijdens de training zelf ervaren hoe zij hun leven op een meer kwalitatieve manier kunnen inrichten.

Ik ben opgeleid tot mindfulnesstrainer voor zowel MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) en MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) bij het Instituut voor Mindfulness (IVM). Verder ben ik opgeleid als compassietrainer, coach en cognitief gedrags-therapeutisch werker (CGW-er).

De telefoon gaat; je hebt hem al opgenomen voordat je er erg in hebt. Je voert een klusje uit, je fietst door de stad of je drinkt een kop koffie. Allemaal dagelijkse bezigheden die je vaak uitvoert zonder er al teveel aandacht aan te schenken.

Mindfulness leert je om je steeds bewust te zijn van wat er concreet speelt in het huidige moment. Dit heeft veel positieve effecten op je dagelijkse leven. Aanwezig zijn maakt het mogelijk om ook in stressvolle situaties vanuit rust en helderheid te handelen en bewuste(re) keuzes te maken. Er komt meer ruimte voor het genieten van kleine dingen in het leven, meer plezier en meer energie.

Training en Coaching gericht op Mindfulness aandachtstraining, Ontspanning en Stress Management.
Ondanks alle drukte en hectiek toch ontspannen, scherp en energiek te blijven, dat is wat ZHOO jou biedt!
Door een unieke combinatie van mindfulness, ontspannings oefeningen en stress management.

Praktijk de Toermalijn is sinds 2004 gevestigd in Middelharnis op Goeree Overflakkee. Bij ons staat de individuele aandacht voor de cliënt voorop. In gezamenlijk overleg met de therapeut wordt voor een behandelwijze gekozen die bij jou past. Dat kan een lichaamsgerichte therapie zijn om aan je fysieke klachten te werken of een energetische behandeling die dieper op het geestelijke of spirituele niveau werkt.

Annet van de Woestijne is Natuurgeneeskundige, Reiki master en docent integrale yoga. Arjen Spanjers is Reiki master, integraal genezer en docent mindfulness.

Je kunt in de Praktijk terecht voor de behandeling van diverse klachten, zoals bijvoorbeeld slapeloosheid, depressiviteit, hyperventilatie, vermoeidheidsklachten en hoofdpijn. Maar ook psychische klachten als angststoornissen of fobieën kunnen een reden zijn voor het maken van een afspraak. De Bachbloesemtherapie werkt bijvoorbeeld goed bij laatstgenoemde problemen, maar ook bij spannings gerelateerde klachten kan dit een goede methode zijn.

Zoeken