Mindfulness aanbieders

Overzicht van Meditatie & Mindfulness aanbieders in Nederland.

Mindfulness Training Twente biedt drie soorten training aan:
Groepen met een open inschrijving. Iedereen die graag wil leren meer in het moment te leven is welkom. Binnen de training krijg je concrete handvaten aangereikt om de open, nieuwsgierige en vriendelijke houding in jezelf te laten groeien.
Groepen met een specifieke doelgroep gerichtheid. Dit betekent dat de deelnemers aan deze training allen kampen met eenzelfde soort levenssituatie waarin zij problemen ervaren. Benadrukt mag worden dat een mindfulnessgroep geen zelfhulp- of lotgenotengroep is. Voor meer informatie klik op de gele kussentjes.

Individuele begeleidingstrajecten. Als je niet wilt of kunt deelnemen aan een groepstraining is het mogelijk een individueel traject te lopen. Neem hiervoor contact op om samen de mogelijkheden te verkennen.

Het aanleren van een nieuwe manier van omgaan met levensgebeurtenissen geeft de mogelijkheid om de beleving van pijn en ongemak te verminderen. Ook al kunnen we weinig doen aan deze gebeurtenissen op zichzelf.

De gediplomeerde docenten van Yoga Maarssen zijn gepassioneerde en ervaren yogabeoefenaars en hebben verschillende opleidingen gevolgd op het gebied waarin ze les geven. De Hatha, Meditatie en Chakra yogalessen zijn erkend door de Vereniging van Yogadocenten. De Ashtanga Vinyasa Yoga Modified is erkend volgens de Internationale richtlijnen en de zwangerschapsyoga door de Vereniging van Yogadocenten.

Je werkt intensief met mensen in een hectisch veld en ervaart een grote verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld als leidinggevende, leraar of professional in zorg- of dienstverlening. Je bent een snelle denker. Je wil zuiverder leren afstemmen met wat er in je leeft, en met je emoties en lijf in contact zijn, van moment tot moment. In verbinding met de ander de dialoog aangaan en waarnemen wat van belang is, vanuit rust.

Vol trots heten wij je van harte welkom in onze yogastudio “Yoga Swings 4 you”. Gelegen op een prachtige locatie, midden in het dorp van Katwijk maar toch heel rustig.
Stap eens binnen voor informatie of een proefles en ontdek dat jij je al snel thuis zult voelen in onze sfeervolle studio. Persoonlijk contact met mensen vinden wij heel belangrijk. Daarom werken wij met kleine groepen zodat een ieder de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft. Yoga is goed voor iedereen!
Yoga beïnvloedt en verbetert de gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal. Wie is in deze drukke tijd nu niet op zoek naar meer balans en innerlijke rust? Yoga is geschikt voor alle mensen, ongeacht leeftijd, iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen manier en tempo. Ervaar de vele voordelen en je vraagt je af waarom je er niet eerder mee begonnen bent. Yoga Katwijk? Yoga Swings 4 You!

Neem de tijd.
Dat lijkt in een druk modern leven niet zo eenvoudig. Je hebt een drukke agenda. Je vliegt van hot naar her. En als je als je al wat meer tijd hebt, dan is je hoofd druk bezet met van alles en nog wat. Iedereen verlangt wel eens naar momenten waarop je wat meer aan jezelf toekomt, momenten waarop je wat gas terug kunt nemen om wat meer rust en balans te ervaren.

Toch kun je ook in een gehaast en druk leven een lifestyle inbouwen waarmee je bewuster met een stapje leeft. Bij NEEM DE TIJD bieden we jou verschillende praktische programma’s aan op het gebied van mindfulness, coaching en voedingscoaching om je hierin te ondersteunen.

Mindfulness is een methode die u leert om beter om te gaan met stress en stressvolle situaties. Een training van 8 weken begeleidt door een erkende trainer. Een training waarbij u uw bronnen van heling, van mens zijn, op een meditatieve en vriendelijke wijze gaat herontdekken en aanspreken.

Meer genieten, meer innerlijke rust, meer innerlijke vrijheid. De ingrediënten welke bepalend zijn voor de kwaliteit van ons leven.

U bent van harte welkom op een van de trainingen of workshops.

We kennen allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn: de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. De lucht trilt van leven, ons lichaam voelt gezond en energiek, ons denken is helder en vol vertrouwen. Onze geest is stil, we zijn een en al aandacht. We proeven de rijkdom van het moment.

Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness betekent simpelweg: bewust zijn van de huidige ervaring, in dit moment, zonder oordeel. Je kunt het woord ‘mindfulness’ vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu.

Iedereen kan leren om meer aandachtig en opmerkzaam te zijn in het moment. Mindfulness is een vaardigheid die je kunt trainen. Je zult automatische patronen doorzien en krijgt daardoor meer ruimte en rust om bewuste keuzes te maken. Je leert beter om te gaan met stress of tegenslag. Of je nu ziek bent of gezond, jong of oud, mindfulnesstraining is geschikt voor iedereen.

Leef in Aandacht verzorgt cursussen, workshops en trainingen waarbij bewust-zijn en omgaan met lichaam en geest centraal staan.

In de moderne samenleving eisen werkdruk en andere spanningen een steeds hogere tol. Veel lichamelijke- en geestelijke problemen worden veroorzaakt of verergerd door stress. Vermoeidheid, gevoelens van onmacht en controleverlies, onzekerheid, somberheid en depressie doen een flinke aanslag op de gezondheid.
Het is tegenwoordig bijna een kunst om die negatieve spiraal om te buigen naar een positieve levenshouding en daarbij onvermoede en ongebruikte energiebronnen aan te boren.
Men zou dit levenskunst kunnen noemen.

Marlous Lazal
Je hoeft zeker geen boeddhist te zijn om aandacht een grotere plaats te geven in je leven.
Alleen al een paar keer per dag ‘stoppen, landen en kijken’ kunnen je terugbrengen in het nu, van waaruit je weer met rust en helderheid verder kunt.
Ik zie de mindfulness training als een zeer krachtig middel om weer de bestuurder van je eigen schip te worden in plaats van je steeds te laten meesleuren door de woeste golven van je gedachtenstromen en emoties en ik vind het zeer inspirerend om anderen te begeleiden in dit proces.

Mindfulness is de techniek om met aandacht te leven en staat voor opmerkzaamheid.
Door iets met aandacht te doen wordt je opmerkzaam en meer bewust van jezelf. Kiezen voor een leven in aandacht betekent dat je je steeds vaker bewust wordt van je automatische (stress)reacties. Door aandachtig te zijn komt er meer helderheid in je denken, minder ruis, minder piekeren en meer concentratie. Ondermijnende gedachten en innerlijke reacties daarop worden bewust waargenomen en hierdoor ontdaan van hun kracht. Door op deze manier aandacht te geven wordt je milder, zachter en krachtiger. Mindfulness geeft daartoe waardevolle handvatten.

Stress, vriend of vijand?
Heb jij ooit stress?
Om op tijd op je werk te komen? Als je in de file staat? Je hebt een deadline te halen en er komt iets tussen? Je gaat op vakantie, hoe zit het met alle spullen, de tickets en je wil je hele huis schoon achterlaten? In de december maand, net op het nippertje bedenk je nog een leuk cadeautje voor de Sint of Kerst, maar wanneer kun je nog naar de winkel? Wat eten we met Kerst en wie komt er eten? Past dat leuke jurkje net niet meer? Wat gaan we doen met de kerstdagen?
Zomaar een opsomming.
Of toch niet? Misschien is het herkenbaar voor je en heb je nog wel wat aanvullingen.
Een bepaalde hoeveelheid stress hebben we nodig. Je hartslag en je adrenaline schiet automatisch omhoog om tot een prestatie te komen, maar daarna gaat je lichaam weer in de rust stand. Ontspanning. Of is dat moeilijk voor je?
Jouw lichaam geeft perfect aan hoe het met je is gesteld. Herken jij de signalen die jouw lichaam uitzendt? Wil je die (her) ontdekken en er wat aan gaan veranderen? Meld je aan voor de workshop: Stress, vriend of vijand?

Het is ook mogelijk om een workshop samen te stellen naar jouw wensen. Denk hierbij aan kennismaken met stress reductie (op de werkvloer), teambuilding, managers/teamleiders of yoga workshop. In overleg zijn vele combinaties mogelijk.

Zoeken