Mindfulness Overijssel

Overzicht van Meditatie & Mindfulness aanbieders in Overijssel.

Mindfulness Overijssel

In Kampen kun je yogalessen kun je volgen in een karakteristiek pand in de binnenstad. Hier werken we met een team van enthousiaste yogadocenten samen onder de naam Libra Yogahuis. Samen staan we voor inspirerende yogalessen waarin beweging en rust samenkomen, gebaseerd op oosterse wijsheid en met beide benen op de grond!

In het Libra Yogahuis wordt lesgegeven in verschillende vormen van yoga. De lessen zijn geschikt voor beginners en voor wie al meer ervaring heeft met yoga. Er zijn lessen voor kinderen, tieners en volwassenen. Meer over yoga en de verschillende lessen, kun je lezen bij yogalessen en over yoga. Yoga helpt je om balans te brengen tussen inspanning en ontspanning. Yoga geeft je rust en energie, het leert je omgaan met drukte, stress, angst, pijn en onzekerheid. Het helpt je om je te concentreren wanneer dat moet en om los te laten wanneer dat kan. Yoga is tijd en aandacht voor jezelf, waardoor je bewuster in de wereld staat.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie, Yoga, Reiki
 • Provincie Overijssel
 • Adres Broederweg 7 8261 GS Kampen 06 - 29124303

De praktijkruimte van Yoga Brucht in het voormalig schoolgebouw, is sinds 2004 in gebruik voor het geven van yoga en meditatielessen (mindfulness). De locatie is rustig gelegen en vanuit de praktijkruimte kijk je uit op de tuin en landerijen. De yogalessen geef ik op een toegankelijke, niet zweverige manier. Yoga,maar met de beide voeten op de grond. Door het beoefenen van yoga word je bewust hoe je innerlijk reageert op de buitenwereld. Je leert met aandacht het lichaam te voelen en bewust te ontspannen. Yoga leert je oordeelloos waar te nemen. We zijn geneigd om overal een oordeel over te hebben, dit roept onbewust veel spanning en onrust op en vertekent de werkelijkheid. De yogahoudingen (asana's) gecombineerd met ademtechnieken (Pranayama's), zijn erop gericht het lichaam gezond, sterk en flexibel te maken.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie, Yoga
 • Provincie Overijssel
 • Adres Kanaalweg west 103 7696 KA Brucht 0523 - 231156

Mijn therapeutische oriëntatie is die van de Cliëntgerichte psychotherapie. De onderliggende overtuiging hierbij is dat een cliënt zelf in principe alle mogelijkheden in zich heeft om een eigen weg te vinden, ook om uit moeilijkheden te komen. Mijn taak is om te helpen dat vertrouwen, die wijsheid en vaardigheid weer ter beschikking te krijgen, waardoor problemen kunnen afnemen of verdwijnen.
Door de jaren heen is Mindfulness onderdeel van mijn denken en handelen geweest. Leren met aandacht te leven en te aanvaarden dat de werkelijkheid is zoals die is, zijn daarbij kernthema's, die ook in de therapie een belangrijke plek hebben (de mindfulnesstraining en 'the work').

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Overijssel
 • Adres Jupiterplein 3 7771 XT Hardenberg 0523 - 723039

Style of Mind is een praktijk waarbij homeopathie en natuurgeneeskunde hand in hand gaan. Je kunt hier terecht als je ziek bent, acuut, chronisch, fysiek, of psychische klachten. Style of mind maakt gebruik van homeopathische middelen en aanvullend natuurgeneeskunde. Maar je kunt hier ook terecht als je geïnteresseerd bent in gezondheid en gezond blijven.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Overijssel
 • Adres Hofweg 2 7772 GH Hardenberg 0523 - 617447

Steeds meer organisaties raken overtuigd van de meerwaarde van Mindfulnesstraining voor hun medewerkers. Het beoefenen van Mindfulness helpt medewerkers om:
- In hun werk minder stress te ervaren en beter om te gaan met werkdruk
-Met meer focus en aandacht te werken
-Verantwoordelijkheid te nemen en pro-actief te handelen
-Communicatieve vaardigheden te verbeteren.

De Vertraging biedt diverse, op maat gemaakte mindfulness trajecten aan voor organisaties.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Overijssel
 • Adres Almelosestraat 8 7642 GM Wierden 06 - 26520174

Onze missie is het toegang geven tot informatie en aanbod over Mindfulness aan een ieder die geïnteresseerd is.
Door het bundelen van kennis, kwaliteiten en aanbod de inwoners, verwijzers en bedrijven in en rondom Deventer een volledig Mindfulness programma bieden.
Wat zijn de uitgangspunten Mindfulness Centrum Deventer?
Onze waarden zijn:
verbondenheid,krachten bundelen,aandacht,
vanuit contact met jezelf kun je je beter verbinden met de wereld om je heen.
Ons uitgangspunt is leven in aandacht en dit geeft dat we meer kunnen genieten van kleine dingen. Door onze krachten te bundelen willen we de kwaliteit van onszelf en onze diensten blijven verbeteren.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Overijssel
 • Adres H.G. Gooszenstraat 1 7415 CL Deventer 06 - 19664277

Herken je dat: hoe mensen in de huidige moderne diensten- en kenniseconomie steeds vaker bezig zijn met ‘hoofd'-zaken en presteren en niet meer stil kunnen staan bij meer aspecten van het leven?

Hierdoor neemt de kans toe om te vervreemden van jezelf, je eigen lichaam, je gevoelsleven. Je loopt vast! Het 'er zijn' en je handelingen komen niet meer als vanzelf uit jezelf. Juist dat aanwezig zijn vanuit jezelf is nodig om je bewust te worden van de balans tussen draagkracht en draaglast. Dat kan nieuwe mogelijkheden geven voor ont-moeten.

Visiemotion werkt vanuit betekenis- en zingeving. Wij gaan uit van contact van en tussen mensen in de meest ruime zin van het woord. Vooral dan kunnen mensen en organisaties groeien en zich ontwikkelen.

In organisaties en persoonlijke levens waar, om welke reden dan ook, het accent vooral op resultaten en effectiviteit is komen te liggen, komt de mens als persoon vaak minder tot zijn recht. Dit kan leiden tot diverse lichamelijke en/of psychische klachten. Alle vormen van begeleiding en therapie van Visiemotion zijn gericht op het tot ontwikkeling laten komen van de eigenheid, vitaliteit en veerkracht van mensen in hun persoonlijk leven en werk.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie
 • Provincie Overijssel
 • Adres Steenmeijerstraat 4 7555 NB Hengelo 06 - 22103517

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Overijssel
 • Adres H.G. Gooszenstraat 1 7415 CL Deventer 06 - 40978025

Mindfulness is het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot. In de keuken, tijdens het autorijden, op het werk: let maar eens op hoe vaak we op routine draaien terwijl de denkgeest druk bezig is met het verleden en de toekomst.
In situaties met stress, ongemak of ziekte is de neiging hiertoe meestal groter, en zijn we snel geneigd een groot deel van de dag op de automatische piloot door te brengen.

Toch kennen we ook allemaal ervaringen waarin je volledig aanwezig bent in het moment: dit kan een mooie zonsondergang zijn, prachtige muziek die ons raakt of een andere intense ervaring. Door een en al aandacht te hebben voor wat zich aandient wordt onze denkgeest stil.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Overijssel
 • Adres De Meent 6986 AP Angerlo 06 - 31153641 0313 - 474825

Mindfulness is een zinvolle toevoeging aan het repertoire van de cognitieve gedragstherapie.
Mindfulness betekent je aandacht doelbewust richten op je ervaring van dit moment, zonder erover te oordelen. Het gaat over een manier van ‘zijn’ waarbij je open en bewust in het leven staat. Mindfulness kan helpen om een andere houding tegenover (psychische) problemen te ontwikkelen. Het is gebleken effectief bij somberheid en depressieve gevoelens, werkstress en burn out, piekeren, angst en spanning en chronische pijn.

Mindfulness heeft 2 belangrijke componenten: ten eerste het trainen van de aandacht,het herkennen van wat er op elk moment in je gedachten, je lichaam en je stemming gebeurt. Ten tweede het ontwikkelen van een nieuwsgierige en accepterende houding tegenover je ervaringen.Er ontstaat een mildere houding.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Overijssel
 • Adres De IJsvogel 103 7671 LH Vriezenveen 0546-562417

Zoeken