Mindfulness Limburg

Overzicht van Meditatie & Mindfulness aanbieders in Limburg.

Mindfulness in: Limburg

Mijn naam is Tanja Thuijs en sinds 1995 heb ik een eigen yoga praktijk waar ik Hatha yoga lessen verzorg.
Hiervoor heb ik 22 jaar met veel plezier in het zwemonderwijs gezeten bij de gemeente Roermond.
Dit gaf mij naar 22 jaar geen voldoening meer en zocht naar iets anders.
Na zoeken en uitproberen kwam ik bij de yoga uit en merkte dat dit toen meer bij mij paste.
Dit was al zekerheden over boord gooien en in het diepe springen. Hier heb ik nooit spijt van gehad.

Vaak kreeg ik te horen van vrienden, JIJ YOGA? Je bent een spring in het veld en doet 3 dingen tegelijk. Dan zeg ik, DAAROM juist. Om het zelf te ervaren wat yoga is, en wat het bij mij doet kan ik het overdragen aan een ander. Ik zelf ben iemand die met de twee voeten op de aarde staat en niet zweverig ben, en yoga is juist om balans te zoeken tussen aarde en kosmos. Eerst goed gronden voordat je met de oefeningen verder gaat. Ik kan uren over yoga vertellen wat yoga bij je kan doen, maar bij mij geldt te regel: probeer eens een les uit en voel wat yoga bij jou doet, want dat is de waarheid en niet wat ik ervan vind.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Yoga
 • Provincie Limburg
 • Adres Keulse baan 506 6045 GL Roermond 06 - 54397022

Be More Mindful biedt naast de cursus Mindfulness voor volwassenen ook een cursus voor jongeren aan, gecombineerd met yoga. Kinderyoga behoort daarnaast ook tot het aanbod. Tevens zijn workshops en individuele trainingen of coachingtrajecten mogelijk.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Yoga
 • Provincie Limburg
 • Adres Kapellerlaan 50 6041 JD Roermond 06 - 27481023

Mindfulness betekent aandacht geven op een bepaalde manier: "gericht, in het hier en nu, niet veroordelend" . De methodiek is een integratie van Oosterse wijsheden en Westerse psychologische kennis. Je oefenen in mindfulness wordt steeds populairder. Mindfulness (MBSR/MBCT) is een beproefde methodiek om meer grip te krijgen op stressgevoelens, angst- en chronische pijnklachten en om een terugval naar burn-out of depressie te voorkomen.

Mindfulness creëert de mogelijkheid om in contact te komen met je innerlijk Zijn.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Limburg
 • Adres Jan Steenhof 14 6006 RA Weert 06 - 44115432

De oprichtster van EnJoy'ce is de 'open-minded', energieke en betrokken Joyce Bakker.
Joyce heeft een aantal jaren als social worker gewerkt. Haar nieuwsgierigheid naar het zelfstandig ondernemerschap heeft haar doen besluiten haar hart te volgen en haar eigen business te starten.

Met EnJoy'ce combineert ze haar ervaring binnen de sociale sector met haar andere passie; gezondheidsbevordering van lichaam en geest aan de hand van Yoga, Mindfulness en Massage. Hiertoe heeft Joyce aanvullende (evidence based) opleidingen gevolgd tot Yoga docent, Mindfulnesstrainer en Masseuse.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Yoga
 • Provincie Limburg
 • Adres Mauritspark 1A 6163 HM Geleen 06 - 38303308

Maitri is een jong bedrijf. Mijn uitgangspunt is dat uw
persoonlijke leer- en groeiproces centraal staat.

De trainingen vinden plaats in groepen van maximaal tien personen op diverse locaties in Limburg (op dit moment in Sittard-Geleen en Maastricht).

Vanuit professionaliteit en eigen meditatie-ervaring (beoefening en integratie daarvan in het dagelijks leven), wordt vorm gegeven aan de trainingen.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie
 • Provincie Limburg
 • Adres De Ruyterweg 10-B 6163 XP Geleen 06 - 14416609

Mindfulness training is voor iedereen die een investering wil doen in de kwaliteit van zijn/haar leven en bereid is op een nieuwe manier naar zijn/haar eigen patronen te kijken. Je hoeft dus niet aan speciale voorwaarden te voldoen. Wel kunnen er omstandigheden zijn waardoor de training (tijdelijk) niet bij je past.

Mindfulness training is voor iedereen die de kwaliteit van zijn/haar leven wil verbeteren, en in het bijzonder wanneer je minder met gedachten bezig wilt zijn (piekeren). Beter wilt leren omgaan met moeilijke emoties. Je in een druk leven beter staande wilt houden. Meer momenten wilt vinden van genieten, rust en inkeer. Bewuster ieder moment wilt beleven en sneller je energie wilt regenereren.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Limburg
 • Adres Steenweg 38 6131 BE Sittard 06 - 51872567

Stress, vermoeidheid, burn-out, overspannen, emotionele problemen of gewoon niet lekker in je vel zitten. Het zijn de meest voorkomende klachten waar ik in mijn praktijk mee te maken krijg.
Al deze klachten hebben een effect op je geestelijk en lichamelijk welzijn. De ene klacht is vaak de oorzaak van een volgend probleem. Met als gevolg een slechte vitaliteit in je dagelijks leven.
Balance in Life werkt vanuit een concept waarin (samen) gezocht wordt naar een oplossing van de ontstane klachten.
Stress-counseling, Mindfulness, voedings- en bewegingsadvies, ontspanningsoefeningen (energetische behandelingen zoals Shiatsu en Reiki ) gaan hand in hand bij onze behandelingen.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Reiki
 • Provincie Limburg
 • Adres Kleine Steeg 13 6131 KJ Sittard 06 - 55830775

Marc Goes begeleidt vanaf 2003 als intern begeleider docenten en leerlingen in het onderwijs op het gebied van communicatie, klassenmanagement en didactiek.
In 2008 is de begeleiding meer toegespitst op communicatie in relatie tot gedrag, omdat hij dan als ambulant begeleider REC-4 van (V)SO de Zonnewijzer te Heerlen scholen met LGF leerlingen ondersteunt in Zuid - Limburg.
Zijn specialisatie ligt op het vlak van communicatie en stressreductie. Hiervoor heeft hij verschillende opleidingen en trainingen gevolgd die tools geven om meer inzicht te krijgen over je eigen communicatie.
Goes Training & Advies verzorgt:
- Trainingen/coaching aan docenten op het gebied van communicatie, klassenmanagement en didactiek
- Re-integratietrajecten
- Mindfulness basistraining
- Mindfulness training & werk
- Mindfulness training voor leerlingen op school
- Mindfulness & Communicatie workshop
- Lessen mindfulness voor volwassenen
- Lessen Yoga voor volwassenen
- Studiedag: Mindfulness, Yoga, communicatie & gedrag

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Yoga
 • Provincie Limburg
 • Adres Romeinse Weg 33 6135 JA Sittard 06 - 43112385

Maitri is een jong bedrijf. Mijn uitgangspunt is dat uw persoonlijke leer- en groeiproces centraal staat.

De trainingen vinden plaats in groepen van maximaal tien personen op diverse locaties in Limburg (op dit moment in Sittard-Geleen en Maastricht).

Vanuit professionaliteit en eigen meditatie-ervaring (beoefening en integratie daarvan in het dagelijks leven), wordt vorm gegeven aan de trainingen.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Limburg
 • Adres Heilig Kruisstraat 50 6127 CD Grevenbicht 06 - 14416609

Een druk en hectisch bestaan is anno nu voor velen aan de orde van de dag. We zijn met tig dingen tegelijk bezig, hebben weinig tijd om te ontspannen en krijgen zo soms het gevoel geleefd te worden in plaats van zelf aan het roer te staan. Voor wie beter wil leren omgaan met spanningen en onrust, lichamelijke klachten, pijn en emoties die je kunnen overspoelen is mindfulness een goede methode om meer controle te krijgen. De training leert je je beter te concentreren en meer ontspannen en evenwichtig in het leven te staan.

Tijdens de training leer je om bij je dagelijkse activiteiten telkens aanwezig te zijn in het moment. Mindfulness helpt je denkpatronen te herkennen en zo op een effectieve manier om te gaan met stress, vermoeidheid, lichamelijke klachten en pijn. Tijdens de training leer je hoe je geest werkt: hoe emoties, oordelen en gedachten vaak de oorzaak zijn van geestelijke en lichamelijke pijn. In plaats van weerstand op te bouwen leert mindfulness je juist om naar deze thema’s toe te bewegen, met je aandacht in het hier en nu aanwezig te zijn op het moment dat iets zich aandient.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie
 • Provincie Limburg
 • Adres Ridderweg 48 6418 PJ, Heerlen 06 - 50221650

Zoeken