Mindfulness Friesland

Overzicht van Meditatie & Mindfulness aanbieders in Friesland.

Mindfulness Friesland

Well-Bee at Work. Mindfulness voor werkenden, leidinggevenden en hoger opgeleiden. Een zakelijke, wetenschappelijke en nuchtere benadering om beter leren om te gaan met stress, werkdruk en veranderingen op het werk. Wij versterken veerkracht en leiderschap. Prachtige rustgevende trainingslocatie. Trainers Masja Bijman en Hans Sjerps. Masja heeft 20 jaar werkervaring in het onderwijs en de zorg op het gebied van strategisch HR, HRD advies en arbeidsbemiddeling. In haar werk heeft zij zich altijd gericht op groei, ontwikkeling en verandering van Mens en Organisatie van binnen uit. Masja is een categorie 1 gecertificeerde VMBN trainer waardoor vergoeding vanuit verzekering mogelijk is. Hans Sjerps is een senior manager uit de olie & gas industrie en heeft 23 jaar ervaring in het groeien en vernieuwen van afdelingen vanuit mind-set, anders denken en anders doen. Zoals de transformatie van oliepompen naar de duurzame geothermische energie met toepassing in de glastuinbouw. Voor het cursusaanbod, kijk op www.well-bee.nl of bel 06-18569305 voor een gesprek. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Friesland
 • Adres Oudijk 69 1617 KP Westwoud

De drijfveer van FriYoLin, praktijk voor Ayurvedische massage. Deze praktijk is ontstaan vanuit een passie en een nieuwsgierigheid naar dat wat de mens nog meer is en nodig heeft. Geleid door de yoga en kennis gemaakt met de Ayurveda, een eeuwenoude levenswijze en gezondheidsleer, die vanuit India ook Europa en Nederland heeft bereikt.

Binnen de praktijk hebben wij samen aandacht voor jou en creëren wij een omgeving waarin je jezelf kunt zijn. Authentiek, open, gemoedelijk en gastvrij.

Speciale aandacht gaat uit naar jou, de zwangere vrouw en het kindje dat jij mag dragen. FriYoLin is namelijk gespecialiseerd in Ayurvedische Zwangerschapsmassage. Samen aandacht voor jou en de baby.

De deuren van de praktijk staan voor jou open, het moment voor jezelf maken we samen.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Friesland
 • Adres Frittemaleane 3 8605 CH Sneek 06 - 21217835

De Werkplaats geeft je ruimte om te ontdekken dat het leven waard is om te leven, hier en nu. Ook voor jou! Je leven kwaliteit geven vanuit je hart. In openheid. Met flexibiliteit. Vanuit bewustzijn.

Je kunt bij de Werkplaats terecht voor Mindfulness, Heartfulness en ACT, in de vorm van gesprekstherapie, coaching, training en meditatie. Zowel op individuele basis als in groepsverband.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie
 • Provincie Friesland
 • Adres Meester PJ troelstraweg 149 8919 AA Leeuwarden 06 - 42950576

De praktijk voor ‘Mindfulness- Maatschappelijk werk- Moeiteloos leven’ van Liesbeth Oberman is een eenmanszaak en werkt vanuit de visie dat ieder mens uniek is en eigen mogelijkheden en talenten heeft. Allemaal zijn we op zoek naar ‘goud’. Ik werk en leef vanuit een holistisch mensbeeld.
Het is mijn overtuiging dat je een vervullend leven leeft in -diepe- verbondenheid en acceptatie van jezelf en anderen. In balans, en met inzet van je eigen mogelijkheden voor zinvolle doelen.

Voor de meeste mensen is het bereiken daarvan een proces van vallen en opstaan. Door belemmeringen vanuit jezelf en de buitenwereld kun je vastlopen. Verwarring, angst, depressie, verslaving, moeilijkheden in relaties, conflicten op het werk, gebrek aan energie, burn out en fysieke klachten zijn dan bijvoorbeeld symptomen en signalen die aangeven dat er verandering nodig is.

Die verandering is ook altijd mogelijk! Belangrijk is dat je je veilig voelt in dat veranderings- en herstelproces en je eigen verantwoordelijkheid wilt nemen. Ondersteuning, training en coaching kunnen dan een oplossing bieden of je weer verder op weg helpen.
Liesbeth Oberman heeft ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van mensen via hulpverlening en coaching.

Onafhankelijk, vertrouwd, professioneel.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie
 • Provincie Friesland
 • Adres Leeuwerikstraat Leeuwarden 06 - 10728731

Mindfulness is bedoeld voor:

Iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning bij stress, burnout klachten en hoge werkdruk
Iedereen die op andere manier wil leren leven met pijn, ziekte vermoeidheid en ander ongemak
Mensen zonder klachten, die de kwaliteit van leven willen vergroten en beter willen leren omgaan met ‘de golven en stormen’ van het leven

 

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie, Yoga
 • Provincie Friesland
 • Adres Emmakade 96 8933 AW Leeuwarden 06 - 12519628

Vaak zijn we de hele dag dingen aan het doen, zonder dat we veel aandacht hebben voor onze eigen ervaringen. Maar het leven is rijker als we het werkelijk tot ons door laten dringen. Lastig soms, vooral als er dingen spelen die we liever zouden vermijden, zoals ziekte, stress of angst. Omstandigheden die het moeilijker maken om open en aanwezig te blijven. Dat kan een reden zijn om de mindfulnesstraining te gaan doen, maar ook veel mensen doen de training zonder een dergelijke aanleiding. Op zoek naar verdieping misschien, of naar rust.

Mindfulness is te leren; niet door erover te lezen of te praten, maar door te oefenen. Het bijzondere van de mindfulnesstraining is dat we daarin oefenen op een manier die niets te maken heeft met je best doen of proberen iets te veranderen. Dan leren we niet alleen te zorgen voor later, maar ook voor nu.

Uit een groeiende stapel wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de mindfulnesstraining, naast een rijker leven, vaak als bonus nog allerlei positieve effecten op de gezondheid heeft.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie
 • Provincie Friesland
 • Adres 8931 DJ Leeuwarden 058 - 2884779 06- 4633223506

In een mindfulnesscursus word je getraind in zelfobservatie. Je leert regelmatig bij jezelf stil te staan door je drukke gedachtenwereld even “op pauze’ te zetten en voor kortere of langere tijd je aandacht heel bewust te richten op hoe het op dat moment met je gaat. Op wat er omgaat in je hoofd, maar ook wat je voelt in je lichaam. Want: lichaam en geest zijn nauw verbonden en stress werkt door in allebei. En: stressreacties van lichaam en geest kunnen elkaar zeer versterken.

In een mindfulnesstraining leer je stukje bij beetje je eigen (vaak volautomatische) reactiepatronen op stresssituaties te herkennen. Zo kun je je bewust worden in hoeverre jouw reactiepatronen buitenproportioneel of zelfondermijnend zijn. Je leert meer grip te krijgen op je reacties en je minder snel door emoties overmand voelen. Daarmee leg je de basis voor mentale weerbaarheid en balans.

Mindfulness leert je gebruik te maken van je eigen kracht, wijsheid en zelfhelend vermogen. Maar let wel: dat gaat niet zomaar! Een mindfulnesscursus is een mentale fitnesstraining. Net zoals je regelmatig moet sporten om je lichaam in conditie te houden, zo moet je om je mentale conditie in stand te houden ook regelmatig blijven oefenen!

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie, Yoga
 • Provincie Friesland
 • Adres Weper 6 8431RH Oosterwolde 06 - 11118444

Mensen, die de mindfulnesstraining volgen hebben over het algemeen behoefte aan meer balans in hun leven, werk of studie. Veelal zijn zij op zoek naar manieren om beter te leren omgaan met klachten, die gerelateerd zijn aan stress, werkdruk, onrust, spanning, tegenslag of pijn.

Maar ook mensen, die een neiging vertonen tot perfectionisme, veel dingen onder controle willen houden of soms moeite ondervinden met het loslaten kunnen baat hebben bij deze training.

Tot slot is het voor een ieder zinvol, die de behoefte voelt meer in het nu te leven of beter om te leren gaan met eigen grenzen.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie, Yoga
 • Provincie Friesland
 • Adres Gedempte Molenwijk 49 Heerenveen 06 - 42232437

Mindfulness Training: Beter leren omgaan met stress
Dit is de klassieke MBSR-training. MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction. Tijdens deze training leer je om meer mindful in het leven te staan. Om met meer gerichte aandacht en een meer open en vriendelijke houding om te gaan met de dingen, zoals ze zijn. Iedereen bezit al het vermogen om bewust aanwezig te zijn. In de mindfulness training leer je om deze kwaliteit wakker te maken en verder te ontwikkelen. Tijdens de training maken we o.a. gebruik van meditatie & mindfulness-yoga. De training kan je helpen als je last ondervindt van chronische stress, slaapproblemen, angst, depressieve klachten & pijnklachten.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie, Yoga
 • Provincie Friesland
 • Adres Rindert van Zinderen Bakkerweg 4 8448 RJ Heerenveen 06 - 81369730

Individuele behandeling van de meest voorkomende problematiek, klachten en hulpvragen. Dit kan middels meerdere behandeltechnieken en interventies, variërend van EMDR tot cliënt centered, van cognitieve gedragstherapie tot MBT. Niet tot de mogelijkheden behoren psychoanalyse en niet erkende, alternatieve behandelvormen.

Tevens bieden we groepstrainingen, waaronder Mindfulness en een training gericht op onverklaarde lichamelijke klachten.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Friesland
 • Adres Zilverstraat 24 8801 KC Franeker 0517 - 789958

Zoeken