Mindfulness Groningen

Overzicht van Meditatie & Mindfulness aanbieders in Groningen.

Mindfulness Groningen

Hoe vaak betrappen we onszelf er niet op dat we bijna gedachteloos zitten te eten? Of dat we geen vrijheid ervaren ten aanzien van ons eetgedrag?
We eten te veel of te weinig of ongezond, ook al zorgt dat soms voor lichamelijke problemen en een slecht gevoel.
Vaak leveren we een jarenlang gevecht met ons eetgedrag en soms blijven we na vele jaren van jojo-dieten achter met het gevoel dat dieten alleen ons niet helpt.
Mindful Eten leert ons hoe we, door bewuster in het leven te staan, ook onze eetgewoonten en achterliggende patronen kunnen onderzoeken. Zo bouwen we een vrijere relatie op met eten en voeding.
Mindful Eten is bedoeld voor iedereen die wel eens het gevoel heeft een strijd te moeten leveren met de eigen eetlust en op een meer bewuste manier met voeding wil omgaan.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Groningen
 • Adres Boterdiep 49A 9712 LK Groningen 050- 3184664

Drs. Andrha Simonis, praktijk voor individuele gesprekstherapie. U kunt hier terecht na een doorverwijzing door uw huisarts, maar ook gewoon door zelf een afspraak te maken. Er volgt dan eerst een kennismakings-/intakegesprek.

Daarin bespreken we:

Aard en ernst van uw probleem
Of er wederzijds vertrouwen is
Afspraken omtrent de behandeling
Als de sfeer tijdens de sessies het toelaat wordt er met de principes van de provocatieve therapie van Frank Farrelly gewerkt. Deze manier van communiceren combineert humor en uitdaging met speelsheid, confrontatie en goed contact.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Groningen
 • Adres Boteringesingel 7a 9712 XR Groningen 06 - 81505652

Natuurlijk Helend begeleidt jou op een liefdevolle,
alsmede doortastende manier om: tot de kern van het probleem te komen,op zowel lichamelijk, mentaal als spiritueel gebied.
Natuurlijk Helend biedt natuurgeneeskundige ondersteuning bij ziekte, onbegrepen lichamelijke klachten, stress en spanningen. De klachten staan nooit op zich, maar staan symbool voor dieperliggende overtuigingen, onverwerkte emoties, gedachten en reactiepatronen. Om deze patronen zichtbaar te maken en te transformeren wordt gebruik gemaakt van o.a. de volgende methodieken:

Gespecialiseerde focus en visualisatie methodes,
De WERK ® methode (Ware ERkennings Methode ontwikkeld door Natuurlijk Helend)
EFT (Emotional Freedom Technique),
Mindfulness, Innerlijk Kind Werk, Astrologie,
Bach Bloesem en Lichaamswerk.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Yoga
 • Provincie Groningen
 • Adres Vismarkt 34a 9711 KT Groningen 06 - 24530070

Doeltreffend communiceren, prettig werken en vrij in het leven staan. Dat is waar het bij SolidConcepts Communicatie & Coaching om draait.
SolidConcepts geeft communicatieadvies en personal coaching aan particulieren en bedrijven.
Ook verzorgt SolidConcepts workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en mindfulness- & compassietrainingen.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Groningen
 • Adres Kamerlingheplein 15 9712 TR Groningen 050 - 5890040 06 - 24200882

Gezond van Geest is de praktijk van psycholoog Anja Klaverdijk in Groningen. U kunt in deze praktijk terecht voor psychologische behandeling, therapie, ondersteuning, training en advies. De bedoeling van deze hulp is altijd dat u binnen niet al te lange tijd zelf weer verder kunt. De psycholoog bepaalt in samenspraak met u het voor u meest geschikte behandeltraject: kort, middel, intensief of chronisch. Bij elk traject horen een aantal sessies. Ter ondersteuning en evaluatie van de behandeling worden meestal een paar vragenlijsten ingevuld. Ook e- health kan een onderdeel zijn van de behandeling.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Groningen
 • Adres Emingaheerd 10 9736 GA Groningen 06 -19482768

LichtverLicht geeft cursussen, workshops en lezingen
met betrekking tot bewustwordingsprocessen,
hoogsensitiviteit en mindfulness.

Ook begeleidt LichtverLicht kinderen, jongeren en volwassenen om zelfbewust en krachtig in het leven te staan. Door bewustwording en innerlijke groei je sensitiviteit ontwikkelen en/of ermee om te leren gaan.

Dit alles in een sfeer van respect, veiligheid, samen, intuïtie, lichtheid, speelsheid, creativiteit, afstemming en humor.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Groningen
 • Adres Munsterheerd 79 9736 GK Groningen 050 - 5424603

De enige manier om te komen waar je wilt zijn,
is te zijn waar je bent. Anna Vali

Dit vormt de kern van het aanbod van Alive and Kicking.
Paula Postma verzorgt professionele mindfulness-en heartfulnesstrainingen, mindful coaching, workshops en stiltewandelingen in Groningen. Door mindfulness te beoefenen, ervaar je meer rust en tevredenheid in jezelf. Je ontwikkelt veerkracht om met moeilijke situaties om te gaan.
Heartfulness, de essentie van mindfulness, leert je om milder te zijn naar jezelf en anderen. Leven vanuit je hart en je hoofd met beide benen op de grond.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Groningen
 • Adres Siersteenlaan 389 9745 DX Groningen 050 - 5772947 06 - 48408220

Onrust en stress lijken voor ons een onontkoombaar onderdeel van het dagelijks leven uit te maken.
We zijn er zo aan gewend om onder druk te leven, dat we dit meestal pas opmerken als het 'te laat' is en zich (pijn)klachten voordoen.
Angsten en zorgen voor de toekomst en piekeren over wat er in het verleden gebeurd is, kunnen ons voortdurend bezig houden.
Zelfs als we ons bewust willen gaan ontspannen lijkt het alsof een innerlijke onrust ons daarvan afhoudt.
Deze onrust kan samenhangen met verschillende factoren zoals een overvol leven, problemen op het werk of in de privé sfeer, pijn, ziekte, rouw, eenzaamheid, leegte.

De aandachtstraining waartoe ik gelegenheid geef wil een ondersteuning zijn van jouw eigen weg om rust en stilte, vrede, liefde - of welke naam jij er ook voor jezelf aan geeft - (weer) de grond te laten zijn van je dagelijkse leven.
Het is een rustpunt: een avond thuis komen bij jezelf.
Thuis komen in een diepgelegen gebied van ontspanning, kalmte en inzicht, een gebied waarvan je voordien het bestaan misschien alleen maar vaag vermoedde, een gebied dat een bron van energie is voor zelfkennis, heling en je verbonden voelen.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie
 • Provincie Groningen
 • Adres Van Leeuwenhoekstraat 25 9727 JH Groningen 06 - 21521819

Het lijkt een paradox: Stilstaan om verder te kunnen komen. Toch is het voor ieder mens waardevol om geregeld te vertragen en stil te staan. Om afstand te kunnen nemen van de waan van alledag. En met bewuste aandacht te kijken naar hoe het nu is, waar je staat, vandaan komt en heen wil.

Mijn naam is Ferry Wilting en vanuit Witruimte ondersteun ik individuen, teams en organisaties die bewust bezig willen zijn met hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik doe dit door het aanbieden van coaching, mindfulnesstraining en het geven van workshops. Dit resulteert in meer creativiteit, energie en inspiratie. Voor de mensen met wie ik werk en voor mezelf.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Groningen
 • Adres Friesestraatweg 404 9718 NW Groningen

Frits Koster (geb. 1957) kwam in 1979 in aanraking met de beoefening van vipassana- of inzichtmeditatie. Hierdoor geïnspireerd maakte hij eind 1982 een reis naar Azië. Tijdens deze reis is Frits ingetreden als boeddhistisch monnik en heeft ruim vijf jaar gemediteerd en gestudeerd in Thailand, Birma, Sri Lanka en Maleisië. In 1988 kwam hij terug naar Nederland. Hij begeleidt sinds die tijd meditatieactiviteiten op verschillende plaatsen in Nederland en Ierland; daarnaast geeft hij lezingen en cursussen over de boeddhistische psychologie.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie
 • Provincie Groningen
 • Adres Peperweg 9 9891 AK Ezinge 0594 - 621807

Zoeken