Mindfulness Houten

Overzicht van Meditatie & Mindfulness aanbieders in Houten.

Mindfulness in: Houten

Mindfulness ontwikkelen in Houten, bij yvonnetraintMINDFULNESS aan huis, met Yvonne van Iersel als trainer.
In de Aandachttraining Mindful Leven staat oefenen centraal. Gedurende 8 weken kom je wekelijks met een groep in Houten bij elkaar en leer je verschillende aandachttechnieken. Je bespreekt elke bijeenkomst een Mindfulnessthema met elkaar, je stimuleert elkaar om te blijven oefenen en wisselt ervaringen uit. In de groepen ontmoet je gelijkgestemden die je enorm kunnen inspireren om actief met Mindfulness aan de slag te gaan. Thuis oefen je met behulp van cd’s of audiolinks, en oefen je in opmerkzaamheid in je dagelijkse werk en leven.
Voorwaarde voor de training is je bereidheid om tijdens de training dagelijks 30 minuten tot een uur te oefenen. Neem alleen deel als je werkelijk deze investering wilt doen. Daarna ben je weer een vrije man/vrouw!

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Utrecht
 • Adres Meekrap-oord 12 3991 VE Houten 06 - 53710122

Er is niets mooiers dan betrokken te mogen zijn bij initiatieven en projecten die mensen met het werkingsprincipe van mindfulness ondersteunen en inspireren tot het ontwikkelen van een helder hoofd, een warm hart en wapperende handen. Inspiratie voor duurzame inzetbaarheid.
Mindful Care maakt hier werk van met allerlei initiatieven binnen en buiten zorg, binnen en buiten organisaties en koepels.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Utrecht
 • Adres Wagenhoeve 12 3992 PC Houten 06 - 23035331

Mijn naam is Carla Prick (1962). Ik ben een geregistreerd psychotherapeut, geregistreerd gz-psycholoog en Registerpsycholoog NIP, en heb een aantal jaren als volontair therapeut gewerkt bij de Koninklijke Marine en daarna 10 jaar lang bij een angstpolikliniek in Amsterdam, waar ik mij onder andere cognitieve gedragstherapie heb eigen gemaakt.
Sinds 2000 heb ik mijn eigen praktijk in Houten.

Na mijn psychotherapie opleiding in de richting Cognitieve Gedragstherapie heb ik mij geschoold in Schematherapie en Mindfulness en in ISTD, een kortdurende psychodynamische therapie.

Er is de mogelijkheid tot deelname aan de pilot E-health of Online hulpverlenen waar ik aan deelneem. Deze vindt plaats binnen mijn beroepsvereniging. Als lid van het Expert team word ik in de gelegenheid gesteld om met verschillende zogenaamde platforms te werken. Voor u betekent dit dat we kunnen bespreken of een combinatie van face-to-face afspraken en thuis aan uw behandeling werken met E-health, het blended behandelen, voor u mogelijk en wenselijk is.

Als u zich aanmeldt zal ik samen met u bespreken wat er voor uw behandeling nodig en mogelijk is.
Als in gezamelijk overleg besloten wordt een behandeling te starten, wordt er een behandelplan opgesteld en zal ik u verder begeleiden met het werken aan de doelen die u heeft in het verminderen van uw klachten. Een blended vorm van behandelen behoort nu ook tot de mogelijkheden.

Er is de mogelijkheid om, op verwijzing van uw huisarts, een Mindfulness Based Cognitive Therapy te volgen. Ook kunt u een MBCT of MBSR training op eigen kosten volgen.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Utrecht
 • Adres Standerdmolen 8 - 2.13 3995 AA Houten 06 - 10926705

Mindfulness stamt uit een eeuwenoude traditie. Voor de oorspronkelijke betekenis is in onze taal moeilijk een passend woord te vinden, want het duidt op de verbinding van hoofd en hart - Heartfulness.
Het betekent aandacht geven, een milde open opmerkzaamheid. Je aandacht bewust richten, zonder te oordelen.
Door het beoefenen van Mindfulness ben je in staat om beter met je hele wezen in contact te komen.
Je wordt wakkerder voor wat er in je leeft. Je leert je geest kennen, zodat je meer bewust wordt van haar werking. Zo kan je problematisch denken leren stoppen en wordt je niet steeds geplaagd door opdringerige emoties.
Door Mindfulness verkrijg je een groter lichaams-gewaarzijn. Zo wordt je je meer gewaar van de grenzen die het lichaam van nature aangeeft, waardoor klachten voorkomen of opgelost worden.
Mindfulness leert je beter om te gaan met je persoonlijke situatie. Je maakt ruimte om even stil te staan.
Je geeft jezelf een bewuste manier van leven.
Het doel van Mindfulness is vrijheid.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie
 • Provincie Utrecht
 • Adres Forum 12 3995 ZH Houten 06 - 51919848 030 - 2657338

Zoeken