Mindfulness Zeist

Overzicht van Meditatie & Mindfulness aanbieders in Zeist.

Mindfulness in: Zeist

Druk,druk,druk. Wie kent het niet? Druk en stress zijn kenmerken van het leven van veel mensen tegenwoordig. Het leven biedt allerlei kansen en uitdagingen en wij willen ons graag ontwikkelen en onze grenzen verleggen. Maar vaak is de balans zoek tussen deze inspanningen en de nodige ontspanning.

Stress is op zichzelf niet slecht. Een zekere mate van stress hoort bij het leven en stelt ons in staat om bij tijd en wijle top prestaties te leveren. Maar als stress te vaak of langdurig voorkomt kunnen we er last van krijgen. Leven in een staat van opgejaagheid en het gevoel krijgen dat “het”nooit af is. Functioneren op de “automatisch piloot”terwijl je met het volgende al bezig bent. En ondertussen het gevoel hebben dat je er niet helemaal “bij” bent.

Herken je dit verhaal? Dit doen wij door inzet van ons vermogen om met aandacht aanwezig te zijn. Mindfulness is een kwaliteit die wij allemaal kennen. Het gaat om het open, onbevangen volledig aandachtig karakter van zulke momenten. Openheid, onbevangenheid en volledig met aandacht aanwezig zijn zijn kenmerken van mindfulness. Iedereen bezit al het vermogen om mindful te zijn.

Gegevens

  • Categorie Mindfulness
  • Provincie Utrecht
  • Adres 3704 NE Zeist 030 - 6990566 06 - 14420103

Mindfulness is gericht op bewustwording van de eigen gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen, en het ontdekken van automatische reacties op dagelijkse gebeurtenissen. Deze training is zeer effectief voor onze eigen, ‘gezonde neuroses’ en problemen in het dagelijks leven. Denk hierbij aan stress, geprikkeldheid, piekeren, minder goed slapen, hoofdpijn, neerslachtigheid of gebrek aan zelfvertrouwen. Mindfulness leert ons ook met mildheid te kijken naar ons dagelijks handelen en onze reactiepatronen. Niet alleen in privé-sfeer, maar ook op het werk. Denk maar aan het omgaan met deadlines, balans werk-privé, pittige organisatiedynamieken, veeleisende collega’s, reorganisaties etc. Als je de training volgt en de oefeningen doet die je mee naar huis krijgt, ontwikkel je tijdens de acht weken van de mindfulnesstraining meer zelfkennis en -inzicht en is de kans zeer groot dat je beter in je vel zit aan het einde van de training. Het is daarmee dè training voor medewerkers en leidinggevenden die willen leren anders om te gaan met stress en werkdruk om daarmee meer vitaliteit, aandacht en focus te kunnen ontwikkelen.

Gegevens

  • Categorie Mindfulness, Meditatie
  • Provincie Utrecht
  • Adres Arnhemse Bovenweg 9 3708 AA Zeist 06 - 23837503

Zoeken