Mindfulness Den Haag

Overzicht van Meditatie & Mindfulness aanbieders in Den Haag.

Mindfulness in: Den Haag

Ik ben Marloes Telle (Den Haag, 1977). Mijn drive is om mensen via mindfulnesstrainingen te begeleiden bij het vinden van hun eigen pad. Ik geloof erin dat mensen gelukkig worden als ze keuzes maken vanuit vrijheid en kracht, in plaats vanuit (maatschappelijke) verwachtingen en verplichtingen.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Laan van Meerdervoort 955 2564 AJ Den Haag

Veel mensen die mediteren ervaren dat hun lichamelijke en geestelijke welzijn erop vooruitgaan. Door een moment uit de drukte van alledag te stappen, helemaal stil te worden kalmeert je gedachtestroom. Spanning, angsten en zorgen verminderen. Je geest komt tot rust waardoor de balans tussen lichaam, geest en emoties zich herstelt.

Door te mediteren handel je efficiënter en effectiever, waardoor je de dagelijkse problemen op een heldere en kalmere manier benadert. In plaats van verwarring ontstaat helder bewustzijn, een gevoel van zijn in plaats van doen, een gevoel van rust in plaats van gejaagdheid. Je ervaart meer keuze vrijheid: van een automatische reactie naar een meer bewust respons.

Door het ontwikkelen van kalmte, aandacht en inzicht wordt je gevoeliger voor je negatieve gedachtepatronen zoals woede, irritatie, jaloezie, trots enzovoort. Het is niet zo dat bijvoorbeeld woede in zichzelf slecht is of dat je je moet schamen wanneer je jaloers bent. Het gaat erom dat je leert ervaren hoe zo'n gemoedstoestand enkel zorgt voor ongemak en verdriet. Mediteren betekent een positieve visie ontwikkelen, constructief en praktisch voor jezelf en in de omgang met anderen.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres van Merlenstraat 67-G 2518 TD Den Haag 070 - 8874174

Contemplatieve werkwijze
Ingegeven door het boeddhistische gedachtengoed hanteer ik een contemplatieve werkwijze. Een grondhouding die ieder mens beziet als creatief, vindingrijk, en met van nature een gezond 'innerlijk' verstand. Psychologische inzichten uit het boeddhisme, meditatie en therapeutische kennis binnen de westerse psychologie komen hierin samen.

Van klacht naar kracht benadering in het hier en nu
De nadruk ligt op het inzetten van wat iemand goed af gaat, op zoek naar omstandigheden waaronder hij/zij als mens kan floreren. Ik werk in het hier en nu, zonder voorbij te gaan aan ervaringen uit het verleden, met erkenning voor de aanwezige pijnpunten.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Marnixstraat 61 2518 PW Den Haag 070 - 8874174

Herken je dit?
Je ervaart het als een fikse klus om alle taken en rollen die je in je dagelijks leven hebt goed te vervullen, tevreden te zijn met wat je ervan terecht brengt en dan ook nog aardig te blijven voor de mensen om je heen èn goed voor jezelf te zorgen.
Je komt maar niet toe aan dingen waar je echte passie ligt, aan wat jouw hart sneller doet kloppen.
Je neemt je telkens voor om nog beter je best, of dingen anders te doen, maar vervalt dan toch alweer gauw in oud gedrag. Hierdoor heb je last van schuldgevoel, schaamte, stress en pieker je over hoe het in de toekomst moet.
Vergroot je veerkracht !
Met mindfulness:
ontdek je het gereedschap om echt anders met stressvolle situaties en gebeurtenissen om te gaan: lastige opvoedingssituaties, ongezonde leefstijl, hoge werkdruk, bijvoorbeeld in het onderwijs, intensieve mantelzorg, de overgang en (chronische) ziekte, zoals diabetes
lukt het je om flexibeler in te spelen op onverwachte situaties
ben je beter in staat om een goede balans te vinden tussen geven en ontvangen, de ander en jezelf, hard werken en ontspannen
leer je jezelf te ondersteunen en aardig te zijn voor jezelf als je kampt met lastige gevoelens, gedachten en lichamelijk ongemak of ziekte
komt er ruimte om te genieten van de dingen die je echt waardevol vindt!

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Daal en Bergselaan 56R 2565 AG Den Haag 06 - 28912550

Meer en meer mensen maken zich mindfulness eigen om zich minder belast te voelen in moeilijke situaties, minder stress te ervaren, meer aanwezig te zijn in het moment en eenvoudigweg te genieten van wat er is. Mindfulness is een aandachtstraining. Het is een training die werkelijk kan helpen bij o.a. stress, angst, onrust, pijn en somberheid.

In plaats van te piekeren of te dromen over het verleden of de toekomst ben je werkelijk hier en nu aanwezig. Dit is een vaardigheid die je kunt leren door te oefenen. Door vaker je aandacht te sturen, kun je je beter concentreren, ontspan je je gemakkelijker en wordt je geest rustiger.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Raamweg 4 2596 HL Den Haag 06 - 45116214

Herken je jezelf hier in:

Heb je moeite in het hier en nu te leven?
Ben je gespannen of heb je de neiging tot piekeren?
Wil je opener en ontspannener, vrijer in het leven staan? Ben je te veel bezig met het verleden of met juist de toekomst? Heb je soms de indruk dat de mooie dingen in je leven onopgemerkt voorbij gaan omdat je met je aandacht bij iets anders bent?
Dan kan mindfulness je helpen! Mindfulness helpt je om meer in contact te komen met het hier en nu, je los te maken van je automatische patronen, aandachtiger, opener en bewuster te leven, met een mildere houding. Hoewel mindfulnessprogramma’s zijn gebaseerd op eeuwenoude technieken, zijn er de laatste decennia nieuwe programma’s ontwikkeld, waarmee veel ervaring is opgedaan en die ook wetenschappelijk goed onderzocht en onderbouwd zijn.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Westeinde 175 L 2512 GX Den Haag 06 - 20090740

Zoeken