Mindfulness Amersfoort

Overzicht van Meditatie & Mindfulness aanbieders in Amersfoort.

Mindfulness in: Amersfoort

Mindfulness vermindert stressklachten en brengt rust en ontspanning in je leven. Het is een combinatie van westerse psychologie over stress en oosterse meditatietechnieken.
Mindfulness geeft inzicht in jezelf, zodat je weet wát je zou kunnen veranderen om beter met stresssituaties om te gaan.
Het beoefenen van mindfulness geeft inzicht in wat stress doet met je lichaam. Dat helpt je je (fysieke) grenzen te verkennen en ermee om te gaan. Mindfulness wijst je de weg naar rust en kalmte, ook in moeilijke tijden. Het is inmiddels overtuigend wetenschappelijk bewezen dat mindfulnesstraining wèrkt. Een training mindfulness is bijzonder helpend bij fysieke pijn, verdriet, moeheid, piekeren, een gevoel van tekortschieten, gedeprimeerdheid, enz.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Utrecht
 • Adres Muurhuizen 165 3811 EG Amersfoort 06 - 21280188

Mindfulness werkt door middel van direct ervaren. De essentie van mindfulness is om op een milde manier te kijken naar jezelf en de ander en verwachtingen los te laten. Verwachtingen brengen je van je plek naar het verleden of de toekomst. Dat is niet erg, en op veel momenten in het leven heel behulpzaam. In de beoefening van mindfulness wordt je aandacht naar het hier en nu gebracht. En kan je gaan ervaren wat er op dit moment te ervaren is, je leert hierdoor veel over jezelf. Door dit te leren waarderen en ook de pijnlijke ervaringen erbij te willen nemen in plaats van deze steeds weg te willen hebben/ af te dekken/ uit de weg te gaan, ontstaat er vriendelijkheid. Er ontstaat openheid, en rust en ruimte in jezelf. Door de mindfulness training kan je jezelf trainen om op een andere manier; opener, milder en vrijer in het leven te staan, met alles wat er is.

Mindfulness gaat niet over goed en fout, er wordt getraind om met mildheid, vriendelijkheid, compassie te kijken naar wat er is. En dat op een losse manier, waardoor je minder geïdentificeerd raakt van inhouden, of sneller herkent wanneer dit gebeurt. Mindfulness betekent oefenen en ook integreren van deze openheid en vrijheid in je leven.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Utrecht
 • Adres 3818 NL Amersfoort 06 - 15326054

De trainer; Roos van der Laan (1978) geboren en getogen Noord-Hollandse.
Voor mijn studie verhuisde ik naar Amersfoort, waar ik afstudeerde als dramatherapeute en in de psychiatrie ging werken. Mijn blikveld verbreedde zich en na een aantal jaren ontstond de wens mij verder te ontwikkelen. Mijn studie tot mindfulness trainer was een bijzonder krachtig en leerzaam proces, waardoor ik nu een tweede vak naar mijn hart mag uitoefenen.
Ik geloof in de kracht van mensen. In het natuurlijke vermogen te groeien door te luisteren en kijken naar dat wat er in je leeft. Naar dat wat er gevoeld wil worden en contact te maken met jouw unieke kwaliteiten.
Mindfulness heeft mij o.a. laten doorvoelen wat het begrip heelheid betekent. Ik heb lang gedacht dat er allerlei omstandigheden nodig waren om werkelijk gelukkig te kunnen zijn. Zo kampte ik jarenlang zonder duidelijke oorzaak met intensieve slaapproblemen, met als machtigste wapen het gevecht. Door me volledig af te stemmen op het ‘hier en nu’ ben ik beter naar mijn lichaam en grenzen gaan luisteren. Ik ontdekte dat de sleutel niet in het vechten tegen de vermoeidheid lag, maar in overgave en acceptatie; het erkennen van alle gevoelens, gedachten en fysieke sensaties en het leren vertrouwen op het huidige moment.
Als trainer hoop ik je te begeleiden bij het losweken van de patronen die jou gevangen houden. Om je met een open hart te kunnen verbinden met jezelf en de wereld om je heen.

Eigenschappen die mij als persoon en trainer kenmerken zijn mijn rust, openheid en integriteit. Mijn ‘natuurlijkheid’ wordt door anderen vaak als kracht genoemd. Wellicht hou ik daarom zo van de natuur en de stilte die daar te vinden is; ik vind er mijn kern en mijn passie.

Ik ben erkend trainer en aangesloten bij de VMBN (landelijke vereniging) in de eerste categorie. Deze Vereniging voor Mindfulness stelt hoge eisen aan opleiding en nascholing.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie
 • Provincie Utrecht
 • Adres Brechtje Spiegelerf 14 3813 NL Amersfoort 06 - 40846510

Mindfulnesswerkt wordt gevormd door Gerdine van Nieuwpoort en Henk Willems, ervaren hulpverleners en beiden gecertificeerd Mindfulnesstrainer MBSR/MBCT en Compassietrainer (MBCL).
In onze praktijk bieden we gedurende het hele jaar Mindfulnesstrainingen MBSR/MBCT aan. Vanaf oktober 2014 bieden wij ook een vervolgtraining Mindfulness aan, de Compassietraining.
Daarnaast organiseren wij maandelijkse oefenavonden Mindfulness voor mensen die eerder een training hebben gevolgd en graag nog eens in groepsverband de oefeningen willen doen. Ook is er 2 keer per jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan een Mindfulness stiltedag.
De naam van onze praktijk laat vooral doorklinken dat wij vanuit de eigen ervaring kunnen zeggen dat mindfulness voor veel mensen werkt. Wanneer we eenmaal de vaardigheden ontwikkeld hebben heeft mindfulness grote werkzame kracht en blijvende invloed op ons persoonlijk leven. Het werkt door in onszelf, onze relaties met anderen en in onze dagelijkse bezigheden.

Overigens is dat niet alleen onze ervaring; omvangrijk wetenschappelijk onderzoek laat zien dat aandachttraining gezondheid en welzijn overtuigend bevordert.
Onze overtuiging is dat mindfulness dan ook voor iedereen kan werken, een verrijking kan zijn.
Mindfulness als aandachttraining is niet de enige weg die naar Rome leidt. Velen hebben hun eigen, wijze manieren om met stress, tegenslag en pijn om te gaan.
Een Mindfulnesstraining kan echter erg behulpzaam zijn als je op zoek bent naar andere manieren om met meer aandacht in het leven te staan. Ook kan het je helpen als je in het dagelijks leven last hebt van vermoeidheid, piekeren, spanning of onrust.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Utrecht
 • Adres BW laan 51 3819 AB Amersfoort 06 - 51472060

Mindful Life verzorgt mindfulness trainingen die gebaseerd zijn op de MBSR-training (Mindfulness-Based Stress Reduction) van Jon Kabat-Zinn. Ruim 35 jaar geleden vertaalde hij mindfulness vanuit het Oosterse Boeddhisme naar een Westers trainingsprogramma, waarvan de effectiviteit inmiddels in vele wetenschappelijke studies is bewezen.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Utrecht
 • Adres Muurhuizen 42 3811 EJ Amersfoort​ 06 - 40341493

Chris Grijns werkt zelfstandig als trainer op het gebied van aandacht, gezondheid en werk. Centraal in haar praktijk staat mindfulness: vriendelijke aandacht geven aan alles wat zich voordoet. Zij biedt trainingen aan in Amsterdam en Amersfoort.

Met het beoefenen van vriendelijke aandacht leert u:

• omgaan met (werk)stress, veranderingen en onzekerheid
• heldere besluiten nemen
• lichter in het leven staan
• 'slimmer' werken in plaats van harder werken
• proactief en bewust reageren in plaats van reactief.

In de trainingen en workshops worden evidence based trainingsmethoden met wijsheid uit mindfulnesstradities gecombineerd.
Ik train particulieren en werknemers van bedrijven.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Noord Holland
 • Adres Amsterdamsestraatweg 43a 3812 RP Amersfoort 06 - 23242364

Zoeken