Mindfulness Amsterdam

Overzicht van Meditatie & Mindfulness aanbieders in Amsterdam.

Mindfulness in: Amsterdam

Altijd al een keer yoga willen beoefenen of heb je al enige ervaring met yoga? Dan is Kaivalya iets voor jou!. In het grote aanbod van de verschillende yoga soorten en kwaliteiten van de lessen is het best moeilijk om de juiste yoga les te vinden. Kaivalya biedt klassieke yoga lessen (Raja = Koning) in een ongedwongen, prettige omgeving, met persoonlijke aandacht (max. 9 personen) en waar beschikt wordt over de juiste kennis van yoga en meditatie.

De yoga lessen worden verzorgd door Femmy een yoga docente die naast de nodige ervaring een 1 jarige Hatha/Raja basis yoga docentenopleiding (Yoga Centrum Amsterdam) en een 3 jarige Raja yoga docentenopleiding (Raja yoga Instituut te Ilpendam) heeft doorlopen.

Is yoga iets voor jou? Yoga is voor iedereen, overal, altijd en op elke leeftijd!. Bij de beoefening van yoga bepaal je zelf hoe intensief je je yoga beoefening maakt. Dus of je nu op zoek bent naar een milde of een intensieve fitheidstraining, een therapie, een ethische levensstijl, een spirituele ervaring, of misschien wel een bron van genot? Er zijn verschillende redenen om met yoga aan de slag te gaan (zie de onderstaand een aantal positieve effecten van yoga)

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie, Yoga
 • Provincie Noord Holland
 • Adres Langswater 108 1069 TR Amsterdam

De trainer: Robert Vriesman
Gecertificeerd Mindfulnesstrainer (lid VMBN), Psychotherapeut BIG, Psycholoog.

Ik ben in 1991 als psycholoog afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarna heb ik op verschillende plekken in de hulpverlening en de zorg gewerkt (een crisiscentrum, een organisatie voor arbeidshulpverlening, GGZ instellingen en een eerstelijnspraktijk). Hierdoor heb ik een gedegen en ruime ervaring kunnen opdoen in het behandelen van klachten van zeer uiteenlopende aard, zowel in de werk- als in de privé-sfeer. Momenteel ben ik werkzaam in twee praktijken (zie bijvoorbeeld ook www.praktijkvandaag.nl en www.spel55.nl). Daar behandel ik cliënten met angst- en stemmingsstoornissen, rouwproblematiek, levensvragen, overspannings/burnout- en vermoeidheidsklachten en het doelmatig leren omgaan met pijn en fysieke beperkingen. Mede door mijn opleiding tot psychotherapeut, ben ik ook in staat om dieper liggende persoonlijkheidsproblematiek te behandelen.

Sinds twintig jaar beoefen ik verschillende vormen van meditatie en volg ik regelmatig diverse workshops in binnen- en buitenland. In 2003 ben ik opgeleid in het geven van aandachttraining en Mindfulness en heb ik de mogelijkheid gehad om met diverse opleiders te mogen samenwerken. Sindsdien geef ik deze groepstraining (10-12 per jaar) met veel plezier, enthousiasme en inspiratie bij diverse instellingen en organisaties. Behalve de basistraining geef ik enkele malen per jaar tevens de verdiepingstraining.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Noord Holland
 • Adres Rustenburgerstraat 142 A-C 1073 GJ te Amsterdam 06 -16489963

Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden. Het lichaam reageert op wat je denkt en wat je denkt wordt beïnvloed door wat zich in het lichaam afspeelt.
MindfulSports brengt lichaam en geest bij elkaar. Er is aandacht voor het lichaam in beweging, aandacht voor de geest in stilte en aandacht voor het mentale bij het fysieke. Uiteindelijk komt het neer op volledig met aandacht aanwezig zijn.

Bewustwording en bewegen
Sporten en mindfulness zijn ieder via hun eigen weg goed voor de gezondheid en het humeur. De combinatie van deze twee benaderingen is dan ook uitermate krachtig. Zeker bij stress, burn-out en depressie kan de mix van aandacht en lichaamsbeweging helpen om de balans terug te vinden. Deze visie komt in alle activiteiten van MindfulSports terug: hardlopen met aandacht, mindfulness zonder dat het zweverig wordt en trainingen om beter te worden in waar je goed in bent.

Kan mindfulness samengaan met prestatieverbetering? In ons westers denken lijkt dat misschien niet het geval. Maar in de oosterse filosofie, denk aan het Taoïsme en Boeddhisme, is doen zonder te doen (Wu wei) heel gangbaar. ‘Zijn’ is daarin helemaal niet passief en niet-streven en presteren sluiten elkaar niet per definitie uit.
Niet het doel verandert maar de weg ernaartoe.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Noord Holland
 • Adres 1093 VD Amsterdam 06 - 10761797

Helma Ton is iemand die mensen ondersteunt bij het afstoffen van hun zintuigen. Uitnodigt om ook naar de eigen manier van redeneren en reageren te kijken. Daar zijn mooie woorden voor: polyparadigmatisch denken bijvoorbeeld. Bewust schakelen tussen meerdere varianten om tegen iets aan te kijken. En ook: de bovenkamer laten luisteren naar de binnenkamer. Dat geeft ruimte.
Op Amsterdam-IJburg begeleid ik de klassieke achtweekse Mindfulness-trainingen (Mindfulness Based Stress Reduction) en de achtweekse Compassie-training (Mindfulness Based Compassionate Living). Vaak in groepen, soms coach ik mensen individueel.
Mijn doelgroep? Mensen die bij zichzelf denken: ‘als dit zo doorgaat, gaat het een keer fout’.
‘Aandacht’ is niet alleen een persoonlijke kwaliteit, maar ook een graadmeter van de kwaliteit van een organisatie. Persoonlijke Ontwikkeling en Organisatie Ontwikkeling staan niet los van elkaar. Vandaar dat ik graag samenwerk in trajecten waarin die twee werelden elkaar raken. Zo ben ik o.a. lid van het Netwerk van De Limes | Nieuw Rijnlands Organiseren. Als coach begeleid ik locatiemanagers en directeur-bestuurders in de Zorg bij hun traject naar rijnlands, zelfsturende teams. ‘Wanneer aandacht voor het primaire proces werkelijk meer is dan een reeks letters ontstaat iets moois.’

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Noord Holland
 • Adres Pieter Holmplein 45 1086 ZH Amsterdam 06 - 22557267

Als psycholoog is Margot van Stee gespecialiseerd in werk en in mindfulness.

Zij biedt coaching, training en advies aan voor mensen die graag met meer ontspanning, plezier en voldoening willen leven en werken.

Op individuele basis begeleid zij mensen in haar praktijk voor arbeidspsychologie in Amsterdam Oud Zuid. Bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam geeft zij mindfulnesstrainingen, zowel op open inschrijving als binnen organisaties.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Noord Holland
 • Adres Amazonenstraat 34-1 1076 LK Amsterdam 06 - 46346732

De Trainer; René Ryorin Slikker
Zenpsychologie heeft zich gevormd uit mijn kennis, inzichten en ervaringen vanuit fysiotherapie, psychologie, zenbeoefening, mindfulness en het leven zelf. Het is de middenweg. Graag wil ik dit delen met wie dat maar wil.

Ik ben ervan overtuigd dat we zelf een actieve bijdrage kunnen leveren aan onze gezondheid en gevoel van welzijn. U kunt bij mij terecht voor zenmeditatie, MBSR-Mindfulnesstraining, retraite, een persoonlijk begeleidingstraject of een combinatie hiervan.
Professionals uit met name gezondheidszorg en onderwijs kunnen bij mij terecht voor supervisie met een meditatieve invalshoek.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Noord Holland
 • Adres De Zamenhofstraat 140 /unit 106 1022 AG Amsterdam 06 - 19610472

Ik ben geboren en opgegroeid in de buurt van Dresden. Sinds 1990 woon ik in Nederland. In de herfst van 1989 mocht ik met een waxinelichtje in mijn hand wekelijks deel uit maken van een indrukwekkende, grote en vreedzame verandering in de geschiedenis van Duitsland: de val van de muur.

Dankzij vastberadenheid, geduld, zich wekelijks herhalende bijeenkomsten en dappere harten werd het staatssysteem van Oost Duitsland van binnenuit geopend. Deze ervaring, dat een van de meest afgesloten en goed bewaakte systemen in de wereld toen op een geweldloze manier werd omgevormd, kan mij nu nog soms in een staat van verbazing en verwondering brengen.

Er is sindsdien een diepgeworteld weten in me dat compleet onvoorstelbare en voor onmogelijk bevonden veranderingen toch in een mensenleven kunnen gebeuren. Soms is een zekere druk van buitenaf ervoor nodig (zoals misschien ziekte of stress) en bereidheid van binnenuit (inzet, moed en motivatie)!

Het concretere deel en de basis voor mijn trainerschap is een lange en intussen dagelijkse meditatiebeoefening van 18 jaar. Ik neem geregeld deel aan lange stilteretraites.

Sinds 2011 ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer, en lid van de VMBN,
categorie 1. Daarnaast ben ik ook gecertificeerde IOKAI - Shiatsutherapeute.

De gedachte:
’De kracht van regelmatige meditatie en lichaamswerk - rust, concentratie en verbinding - door te mogen geven’, geeft een intens vreugdevol gevoel.

Vanwege mijn niet-Nederlandse achtergrond werk ik ook graag met internationaal gemengde groepen.
Ik ben moeder van een volwassen zoon.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Noord Holland
 • Adres 1058 NM Amsterdam 020 - 6694702

wie is Desiree Schneider?
Ik hou van snel schakelen.
Ik hou niet van geneuzel, wél van de informatie achter het vanzelfsprekende.
Ik zoek de nuance op, maar kan ook brutaal, kort door de bocht zijn.
Ik gebruik geen zijden handschoen, wél zorgvuldigheid en volle aandacht.
Ik hou met veel humor de, oh zo menselijke, klunzige pijnlijkheden licht.
Ik zoek graag samen, maar kom ook tot zaken doen (in jouw zaak!).
Boude uitspraken en gevoelige kwetsbaarheden sluiten elkaar in mijn werk niet uit.
Durven het niet te weten boeit me meer dan stellig vasthouden aan opinies, opvattingen,
concepten, illusies of constructies.
Gelijkwaardigheid, nieuwsgierigheid, verbondenheid én analytische afstand zijn
kernwaarden van mijn praktijk.
Ik ben Desiree Schneider. Komende vanuit de dans- en theaterwereld op internationaal
niveau, ken ik alle ins en outs van topprestaties. De ervaring en expertise, die ik heb
verzameld tijdens twee decennia van werken op en rond het podium, heb ik vanaf 2001
vruchtbaar kunnen vertalen naar mijn coachings- en trainingsvak in het bedrijfsleven en
bij de overheid. De essentie is voor mij hetzelfde: leren doen waar je hart sneller van gaat
kloppen en op een gezonde manier presteren op het hoogst mogelijke niveau. Door
constante bijscholing blijf ik ook mezelf ontwikkelen, voor mij een voorwaarde om een
kwalitatief goede procesbegeleider te zijn en te blijven.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie
 • Provincie Noord Holland
 • Adres Rozengracht 105 D2 1016 LV Amsterdam 06 - 21571357

Voor wie is deze training geschikt?
Voor iedereen die zijn leven meer glans, meer energie, meer blijheid
en inhoud wil geven.
Voor iedereen die last heeft van vermoeidheid, veel piekeren,
slaapproblemen, depressieve klachten.
Voor iedereen die last heeft van angst, spanning en stress en onrust.
Voor iedereen die last heeft van lichamelijke klachten.
Voor iedereen die wil leren om meer te genieten van het leven en
het hier en nu.
Voor iedereen die behoefte heeft aan rust, tevredenheid en een goede energie balans.
Voor iedereen die last heeft van spanningen en onrust bij sollicitaties, persoonlijke ontmoetingen en werk gerelateerde klachten.
Dit alles kan je aanleren in een training in groepsverband of individueel.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Noord Holland
 • Adres Europaplein 127 1079 AX Amsterdam 020 -6226030 06 - 10721019

Keyworks is het bureau van Karin Rekvelt,
Registerpsycholoog Arbeid en Gezondheid NIP, Mindfulness trainer en CSR coach

Coaching; Individuele behandeling van stressklachten en burnout. Coaching en supervisie aan professionals en trainers en E-coaching

Training; Mindfulness training. Kalmte en concentratie training en Compassie training

Advisering; Management advisering en Procesbegeleiding bij teams in organisaties

De dienstverlening richt zich op herstel van acute en chronische stress, zowel voor particulieren, als voor werknemers en managers binnen organisaties.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie
 • Provincie Noord Holland
 • Adres Lamonggracht 18 1019 RE Amsterdam 020 - 6388284

Zoeken